På DI’s Arbejdsmiljøkonference 2024 vil Christine Secher, fagleder for Future of Work i DI, trække nogle af de vigtigste tal frem fra DI’s medlemsundersøgelse om fremtidens arbejde.

Foto: GettyImages
26.03.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Fremtidens arbejdsmiljø: Sådan påvirker generativ AI og hybride arbejdsformer

Næsten halvdelen af virksomhederne i en ny undersøgelse bruger generativ AI i deres arbejde. Kun 6 pct. har drøftet forandringen i AMO eller SU. Hør om nye tendenser for fremtidens arbejde og få indsigter i, hvordan det påvirker arbejdsmiljøet på DI’s Arbejdsmiljøkonference 2024.

På DI’s Arbejdsmiljøkonference 2024 vil Christine Secher, fagleder for Future of Work i DI, trække nogle af de vigtigste tal frem fra DI’s medlemsundersøgelse om fremtidens arbejde. Herunder hybride arbejdsformer og generativ AI. 

Hjemmearbejde og arbejdsmiljø 

Der er mange elementer, der spiller ind, når der er tale om trivsel og mental velvære på en arbejdsplads. 

-Vi kan se, at flere i dag oplever at have større indflydelse på tilrettelæggelsen af eget arbejde, som er med til at sikre god trivsel, fortæller Christine Secher og fortsætter: 

-Faktisk er der en stigning på 17 procentpoint fra 2022 til 2024. 

-Men vi ser også flere virksomheder, hvor medarbejderne savner fællesskabet og de sociale relationer, når hjemmearbejde øges, siger Christine Secher. 

Undersøgelsen viser, at 55 pct. af virksomhederne oplever, at fællesskabet og de sociale relationer svækkes ved øget hjemmearbejde.  

Generativ AI skal på arbejdsmiljødagsordenen 

-Næsten halvdelen af virksomhederne bruger generativ AI i løbet af deres arbejdsdag. Det betyder noget for den måde, vi går til arbejdet på, siger Christine Secher.  

43 pct. af virksomhederne i DI’s undersøgelser svarer, at de bruger generativ AI i deres arbejde. Men kun 6 pct. svarer, at de har drøftet brugen af AI i samarbejdsudvalget og/eller arbejdsmiljøorganisationen.  

-Så spørgsmålet er, hvordan vi sikrer det gode arbejdsmiljø, når arbejdspladsen gennemgår store forandringer, siger Christine Secher.

Arbejdsmiljøkonference 2024_600x200.jpg

Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, Tværgående projekter & kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.